Program lehetőségek Szeliden

Szelid egész területe a vendégek ellátására rendezkedett be. Végig haladva főutcán mindenütt változatos éttermeket, büféket, kávézókat, fagylaltozókat találunk. Szelid végében található az úgynevezett Szittyó tér, ami stílusosan a nevét az italozásról, borozásról kapta. Itt teraszos, kultúrált, ételt és italt felszolgáló kiskocsmák várják a vendégeket. A helységekben halk zene szól, de pénteken és szombaton utcabálon mulathatnak az idelátogatók, amikor élőzene tölti be az egész teret.
       
       
A modernebb zene kedvelői a megújult Fregatt Clubban  szórakozhatnak minden péntek és szombat este.


Akik kevésbé mozgalmas programra vágynak, azoknak tudjuk ajánlani a szabadtéri Kertmozi vetítéseit.
Az aktív szabadidos tevékenységek kedveloinek és persze a megfelelo engedélyekkel rendelkezoknek nyújt programokat a Szelidi Vadász Társaság, valamint a Dunapataj és Vidéke Horgászegyesület. A közeli Bucus Lovarda várja a lovaglás és kocsihajtás szerelmeseit vagy madárlesre indulhatunk a környéken Kocsis Csaba ornitológus vezetésével.
A strandokon röplabdapálya, focipálya és játszóterek találhatók, a vízisportok szerelmesei számára kajak, kenu, csónak, ladik, surf, vízibicikli bérlésére nyílik lehetőség.
Séta- vagy kerékpár túra a Kékmoszat tanösvényen        

Aki tavat és flóráját faunáját meg akarja ismerni annak, a 2,4 km hosszú Kékmoszat tanösvényt bejárására érdemes indulnia.  Bár a tó egésze gyalogosan és kerékpáron is körüljárható, de egyes részeken az út igen vadregényes, ezzel a túrázónak számolnia kell.
A tóról és a tanösvényről részletes információt találunk a:
www.knp.hu
http://knp.nemzetipark.gov.hu   oldalakon.
Horgászat
       
Január 1- március 1-ig  06-17 óráig
Március 1-őszi haltelepítésig 0-24 óráig
Haltelepítéstől -dec 31-ig  06-17 óráig
A fizető strandokon április 01- szeptember 15-ig horgászni tilos.

Fajlagos tilalom csukára, süllőre az országos horgászrend szerint, a többi halfajra nincs. Horgászati tilalom haltelepítések után a vezetőség által meghatározott ideig, illetve egyéb okokból elrendelt tilalom után, minden halfajra lehet horgászni. Pergető módszerrel a nem szájba akasztva fogott hal, nem tartható meg, kivéve a busa. A kifogható amur mérete 50 cm, napi 1 db tartható meg.
Darabkorlátozások:
5 kg-nál nagyobb pontyból napi 1db heti 2db tartható meg
Éves jegyre felnőtt horgász, pontyból 45db/év, ifi horgász 35 db/év, süllőből 45 db/év, ifi 30 db/év,
Heti jegyekre felnőtt, pontyból 14 db/hét, ifi 7db/hét.
Üdülő és külföldi, hetijegyre pontyból 7 db/hét, a többi méretkorlátozással védett halból napi 1-1, összesen csak 3 db + 10 kg egyéb hal.
Napijegyre ifik pontyból 2 db+ 1 db más méretkorlátozással védett hal + 5kg egyéb hal.

Forrás és bővebb információ www.haldorado.hu
A nap-, hetijegyek és engedélyek áráról a Víg-Horgász panzió pontos információt tud nyújtani az idei szezonra. Keresse őket bizalommal: 06-78-425-695;  06-30-90-65-100

Csónak bérlés
Szezontól és mérettől függően, csónak, dunai ladik, vízibicikli, kajak, kenu minden bérelhető a Víg-Horgász panziónál a szabad strandnál , valamint a fizető strandon a csúszdánál található kölcsönzőnél, valamint a IX. utcában (Szelid végén) található Horgásztanyán.  Egy órára átlagosan 400-700 Ft között mozog típustól függően, de ha hosszabb időre béreljük ez az ár jelentősen lecsökkenhet.


Kellemes időtöltés kívánunk !
Ha megfáradtál a böngészésben indulj egy el egy izgalmas kerékpártúrára vagy élvezd a változatos minigolf pályákat online játszható játékainkkal.
Mountinbike
Golf